Wednesday, November 23, 2011

Šta žene misle o političkim liderima u BiH? (1)(NAPOMENA: Proveo sam anketu među osobama ženskog pola, s pitanjem da opišu fotografije na kojima su  lideri vodećih političkih stranaka u BiH. Bilo je potrebno zanemariti njihovu političku, vjersku i nacionalnu pripadnost, te ih opisati iz ženskog ugla. Odgovore sam podijelio u četiri kategorije: Ponašanje, izgled, govor tijela i poželjnost. Odgovori su, uz gramatičke ispravke, neizmijenjeni, bez obzira na sadržinu. Upitnikom u pisanoj formi, e-mailom, ispitano 20 pripadnica ženskog pola.)


                        Milorad Dodik, SNSD (Savez nezavisnih socijaldemokrata)
 
Ponašanje – Prepotentan. Misli da je nepobjediv, arogantan. Nikada ne bih željela da moram pregovarati sa ovakvim čovjekom.

Izgled – Izgleda kao deblo. Bez obzira kako kvalitetno, i elegantno odijelo obuče, izgleda kao da je upravo krenuo na farmu. Svakog momenta očekujem da će skinuti sako, zagrnuti rukave i nogavice, pljunuti u dlanove, raskoračiti noge i početi da kopa. Mislim da se znoji strašno. Izgleda kao trubač s Guče. Podočnjaci ga izdaju, kao da je prethodnu noć dosta popio. Očigledno uživa u hrani i piću. Izgleda kao političar ali podsjeća na  Miki Rourka iz filma Hrvač. Izgleda kao lakrdijaš, drvosječa, kao kafanski čovjek.

Govor tijela – Kada govori ne miče usnama, sto užasno iritira. Mišići na licu su mu toliko opušteni da ostavlja utisak nezainteresiranosti za sugovornika. Šalje poruku da je napet, nesiguran, ali i neiskren. Izgleda autoritativno.

Poželjnost – Kada bih željela da na svojoj strani imam "zabušanta" koji će iritirati sve oko sebe, onda bi on sigurno bio prvi igrač u mom timu. Bez problema bih mu povjerila svoj život na čuvanje, jer je samouvjeren, a to je nešto što žene iznad svega privlači.

No comments:

Post a Comment